Susisiekite su drifter.lt

Jei turite pasiūlymų, patarimų, pastebėjimų ar klausimų - rašykite mums team@drifter.lt

2006 m. spalio 5 d., ketvirtadienis

Pirmoji išvyka į užsienį. Lenkija, Poznanė. IV-asis TOYO driftingo čempionato etapas 2006-10-01.

Pirmoji visuotinė drifter.lt išvyka į užsieni. Senoji Timo omega A buvo pakrauta ant traliuko, Andriaus "YoYo" kovinio nissano per naktį paleisti nepavyko. Išvykom anksti, kelias iki Poznanės ilgas. Kadangi važiavom pirmą kartą, buvom visiškai neorientuoti kur ir kaip reikia važiuoti. 
Iki vietos nuvykę pamatėme fantastišką vaizdą. Trasa, tokia kokios Lietuvoje nėra, aplinkui periferija sukurta žiūrovam ir dalyviam. Patogios vietos stebėti lenktynes, dalyviam patogus uždaras parkingas šalia trasos ir t.t. Lenkai pamatę omega nustebo: "bulvių atvežėt?". Tuo momentu jau pas lenkus dominavo įvairūs BMW, keletas su ///varikliais. Vaizdas nebuvo iš maloniųjų- "atvažiavo kaimiečiai su omega ir dabar bandys kovot su "emkem"", net ir patys jautėmės žingsniu atsiliekantys.
Prasidėjus treniruotėms, viskas stojosi į savo vietas. Lenkai pradėjo bijot, Timas pradėjo įsivažiuot. Žiūrovai stebėjosi, kaip tokia mašina, gali taip važiuoti. Bet esmė ne automobilyje! Esmė kas jį ir kaip vairuoja.
Timas gavo #1 startinį numerį. Dienos metu kelis kartus keitėsi oras ir danga. Nuo sausos pradžioje iki šlapios vakare. Pasimatė lenkų silpnoji vieta - važiavimas ant šlapios dangos. Kad ir kokie jie buvo "galingi" suvaldyt savo "chuligankių" jiem nepavyko.
Treniruočių metu buvo sustreikavęs variklis, tačiau gausios komandos mechnikų dėka viskas buvo pataisyta ir timas vėl išlėkė į trasą gazdint konkurentų.
Pertraukose pasirodydavo Macei Polody ir atlikdavo parodomuosius važiavimus. Kadangi iki tol nebuvom gyvai matę tokio lygio vairuotojo driftinančio, tai mum buvo tikrai įspūdingas vaizdas. Vėliau pertraukų metu bendravome su Macei Polody, jis davė vertingų patarimų Timui, taippat pagyrė jį kaip labai talentingą ir drasų vairuotoją.
Kvalifikacija praeita be vargo. Poriniuose važiavimuose bedų didelių nekilo, nes lenkų BMW apsisukinėjo kaip vilkeliai. Timas neatsipalaidavo ir eliminuodamas varžovus sparčiai artėjo finalo link. Kova į superfinalą įveikęs sėkmingai ir nugalėjęs savo varžovą, Timas stojo prieš lenkų čempioną su BMW E46 ///M. Kova nebuvo tokia sėkminga, kaltinti galimą daugką. Tačiau pirma kelionė dalyvauti užsienio varžybose buvo įspūdinga ir suteikė begalę teigiamų emocijų.

Rezultatai:
I - Lenkas BMW E46
II - Timas Opel omega
III - Lenkas Nissan 200sx