Susisiekite su drifter.lt

Jei turite pasiūlymų, patarimų, pastebėjimų ar klausimų - rašykite mums team@drifter.lt

2009 m. birželio 14 d., sekmadienis

LDČ pirmasis etapas - 333 trasa, Latvija. (1 dalis)

Na ka, pagaliau normaliai išsimiegojus, po dviejų įtemptų dienų, galima ir pasidalint gerai praleistu laiku su kitais.
Taigi.
Ketvirtadienio vakaras - automobiliai kraunami ant tralo ir juda link Latvijos.

Penktadienis. 
Nuo pat ryto vyksta įvairi veikla: renkami paskutiniai pamiršti daiktai, kraunami kelioniniai krepšiai, trumpiau - pasiruošimas išvykimui. Apie 12 valandą išvykstame. Pora valandų ir kertame sieną, kur aplenkiame Nissan Fanu autobusiuką. Dar po keleto valandų ir paklaidžiojus truputį Latvijoje randame 333 trasą. Jau įvažiavus į vidų, vaizdas gražus.
Išsipakuojame daiktus. Dalis kolektyvo jau atvykę. Plevėsuoja trispalvės - matosi šiandien Lietuvių čia daug. Kol vairuotojai registruojasi prasieiname per trasą, ji įdomiai išdėstyta, su keletu tiesiųjų ir keliais ilgais posūkiais. Apie  18 prasideda treniruotės. Eismas juda greitai, važiuoja visi po 2. Vakaras ramus, truputį vėsokas, tačiau nelyja. Asfalto danga sausa, vairuotojai vis geriau įveikinėja trasą ir pradeda daugėt dūmų trasoje.
Timas VS Latvis su E30 turbo
Lietuvių BMW pasiruošę lėkti į trasą.
  

Latvis, kurį Timas išgązdino "važiuodamas per arti" ;)
 
Patarimai Ramui

 
  
driftas - "šeimyninis sportas"
   
 

Pasiruošimas varžyboms.

Ir prasidėjo vakaras... Lietuvių pasisėdėjimas Latvijoje...... Kas ten nebuvot, gaila, buvo tikrai labai smagu.

Po smagios vakaruškos grįžome į viešbutuką, kur neilgai pamiegoję kėlėmės, kad spėtume 10 val. į trasą. 

Šeštadienis.
 

Prasidėjo registracijos, numerių dalybos. Tuo pačiu metu vyko diskusijos ir ką daryti ant ypač slidžios trasos. Nes palijus ji pasidarė kaip ledas. Sumažintas slėgis ir plačiausios bei naujausios padangos šiek tiek padėjo, tačiau problemos neišsprendė. Rytinės treniruotės tai buvo lyg vaizdas iš naujokų čiuožyklos. Daugelis automobilių vistiek apsisukdavo, nes sukibimas su trasa nevisur buvo vienodas. Vietomis atrodė pusėtinas, kitur kaip ledas- automobilis tiesiog slysdavo... Vėliau prasidėjo kvalifikacija. Dalyviai turėjo po 2 bandymus. Pirmasis "rytinis", poto paradas ir popietinis kvalifikacijos bandymas.
 
 


Po kvalifikacijos susirinkome į kavinės palapinę išgerti arbatos, nes stovėjimas ant lietaus visai buvo šaltas reikalas. Besimėgaujant arbata buvo paskelbti ir TOP16  rezultatai.

  
kokybė neypatingai gera, bet paaiškėjo kad į top16 pateko 4 Lietuviai. Timas Šimniška, Kęstutis Petronis, Darius Balys ir Andrius Čibirka. 
Sėkmė ir geras važiavimas leido Andriui patekti į TOP16, tačiau pirmasis porinis važiavimas iškrito su pirmojo etapo čempionu. Andrius trasą įveikė įspūdingai. Nepadarė didelių klaidų, tačiau atsiliko, o kitame važiavime nepabėgo nuo varžovo ir iškrito iš tolimesnės kovos...


Istorijia apie likusius porinius važiavimus ir finalus bei lamėtojus detaliau - rytoj (pirmadienį).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą