Susisiekite su drifter.lt

Jei turite pasiūlymų, patarimų, pastebėjimų ar klausimų - rašykite mums team@drifter.lt

2009 m. spalio 14 d., trečiadienis

Kelionė į Baltarusiją 2 : II dalis - paradas

Taigi paradas.

Kadangi Timo Omegos variklis rodė ne kokios sveikatos ženklus, nusprendėm parade važiuoti dviem auto. Timas sėdo pas Darių, aš - pas Kiešą. Dar besiformuojant kolonai Kęstas prisiminė, kad valstybiniai numeriai ant automobilio neuždėti, bet jau laiko jų ieškoti nebebuvo... Nieko tokio, juk policija mus lydės...:)

Šiek tiek palūkuriavus kolona pajuda, bet policijos nematyt. Kiek nedarniai užkylame iki autostrados, pradedam greitėti 100 km/h, policijos nematyt, 120 km/h, kolona pradeda ilgėti dėl į tarpus vis įlendančių žioplių, policijos nėra , 140 km/h - policijos nebelaukiame. Kolona išsitempus per keletą kilometrų, tačiau vos tik priekyje kelias atsilaisvina - spaudžiam pedalą, nes reikia vytis Darių, o čia dar AFI už nugaros nerimsta

Taip gan greitai pasiekiame Minską, sukame į aikštelę, kur jau laukia pareigūnai. „Regrupingas“. Pajudame pirmyn. Pradžioje visas judėjimas vyko kiek chaotiškai, bet po keleto sankryžų judėdami gerokai greičiau nei aplinkinis srautas išsivažiavom į tą visada žalio šviesoforo ritmą. Kol kas visi juda gan santūriai, stipriai neišdykaudami.

Turiu laiko pasigrožėti architektūra: modernusis nacionalinės bibliotekos pastatas - ypač įspūdingas, o senūjų tiek daug, kad kažką išskirti esu nekompetetingas, todėl tiesiog grožiuosi.

Senamiestyje visa kolona sustoja gatvėje šalia nedidelės aikštės, beje tokių aikščių, kuriose telpa ir kelių sankirtos, ir paminklas, ir pieva su suoliukais - Minske ganėtinai daug. Pradeda temti. Stovime prie automobilių, dalinamės įspūdžiais. Kažkur savo keliais pro šalį ėję žmonės sustoja, klausinėja, paveiksluoja, domisi... Viduje šypsausi: statistinis lietuvis vyras negali viešai parodyti savo smalsumo ar susidomėjimo kažkuo, nes tai „reikštų“, kad jis to kažko nesupranta ar nežino, o tai juk būtų netiesa ....



DAUGIAU PARADO FOTO ČIA - by racing.by

Atsiranda ir kelių televizijų atstovai: filmuoja, klausinėja.

Nukeliame Dariaus ir Kęsto bolidų kapotus ir vėl kaip bitės aplink medų suspinta smalsuoliai. Kai kurie kivirčijasi, mat vieni kitiems trukdo fotkinti, bet atmosfera labai pakili, visi šurmuliuoja, retkarčiais kažkurioje kolonos vietoje pasigirsta riaumojantis variklis ir pakyla dūmų stulpas (čia ypač pasižymejo FD3S Mazda, uch tas rotoriaus garsas).

Taip pastoviniavę valandžiukę, sulaukę tamsos, gauname signalą judėti toliau. Iš niekur susirinkusi minia palydi plojimais. Lendam dar giliau į patį centrą - į „Pergalės aikštę“, jei neklystu ... Įsivaizduokite: sutemos (nėra visiskai tamsu bet saulė jau nusileidus, pašvaistė vakaruose šiek tiek raudonuoja, bet gatvių ir pastatų apšvietimas jau įjungtas). Atvažiuojame plačia gatve (3 juostos viena kryptim , tiek pat kita, viduryje - tramvajų bėgiai) įsiliejančią į vidutinio, sakyčiau, radijuso žiedą, kuris sukasi aplink obeliską, pastatytą pergalei antrajame pasauliniame kare pažymėti... Mums privažiavus jame sustoja eismas. Ir kaip jums atrodo? Tiesiog visi vienas paskui kitą stato skersą ir šeria putą!Tai tikrai buvo vakaro lūžio momentas, ir apskritai epinis įvykis! WooooHooooo!!!!

Interfax fotogalerija iš parado ČIA

O toliau viskas kaip ir aišku. Grįžtame tuo pačiu maršrutu, dabar gerokai atsipalaidavę. Aikštėje, kurioje buvome sustoję, vis dar būriuojasi žmonės: „pasistengiam“ ir dėl Jų ir dėl kitų...

Gryžtame atgal. Pareigūnai palydi iki miesto pakraščio, kur stabtelėję prekybos centre (valgyti reikia juk) ir pasidžiaugę pirmais įspūdžiais grįžtam atgal į Logoisk.

O čia žiū... baliukas tik prasideda... :)


Tekstas - Manto Kuzmarskio, nuotraukos Interfax.by ir racing.by

1 komentaras: